سی شارپ و asp dot net
سی شارپ چیست؟
سی شارپ یک زبان برنامه نویسی شیءگرا و هم خانواده زبان های برنامه نویسی C و C++ می باشد. این زبان برنامه نویسی بعد از گسترش و دریافت استاندارد های ISO و Ecma علاوه بر استفاده هایی که برای خود مایکروسافت دارد، تبدیل به یکی از پر استفاده ترین زبان های برنامه نویسی در جهان شده است.آسان و کاربردی بودن دو مشخصه ی اصلی این زبان برنامه نویسی است که اگر پشتیبانی مایکروسافت را نیز به آن اضافه کنیم، هر برنامه نویسی را به سمت خود جذب می کند. با توجه به این که یادگیری این زبان برنامه نویسی بسیار ساده است و دستور های آن نسبت به سایر هم خانواده های خود مفهوم تر و ساده تر است، امکان استفاده از آن حتی برای افراد تازه کار نیز وجود دارد. در رتبه بندی های انجام شده از سوی شرکت های مختلف هم سی شارپ معمولا به عنوان یکی از پنج زبان برنامه نویسی منتخب و کاربردی در جهان شناخته می شود.
فرم ورک چیست؟
فریم ورک یک چهار چوب نرم افزاری است که توسعه دهنده، آن را فراخوانی کرده و از آن استفاده می کند. یک اسکلت ساختمان را در نظر بگیرید. اسکلت بندی کمک می کند که ساختمان در یک نظم مشخص و چهار چوب تعیین شده ساخته شود. فریم ورک ها هم دقیقا همین نقش را دارند. آن ها باعث می شوند که برنامه نویس در یک چهارچوب مشخص به صورت منظم کد نویسی کند.
همچنین با فراخوانی این چهار چوب دیگر نیازی نیست هر بار تمام کد های مورد نیاز و رایج را بنویسید. فقط کافی است روی کارکرد خود پروژه تمرکز کنید. در واقع فریم ورک ها، کد های رایجی هستند که در هر پروژه مورد نیاز است. زمانی که به پروژه اضافه می شوند از چند باره نویسی بخشی از کد ها هم جلوگیری می شود.
طراحی ریسپانسیو چه اهمیتی دارد؟ آیا نیاز به زبان برنامه نویسی خاصی دارد؟
asp.net چیست؟
Asp.net یک پلتفرم (بستر اجرای نرم افزار) برای توسعه وب می باشد.در asp.net علاوه بر پروتکل http از دستورات http به منظور تنظیم یک ارتباط و همکاری دو طرفه از مرورگر به سرور استفاده می شود. این پلتفرم به منظور تولید اپلیکیشن های تحت وب تعاملی و مبنی بر داده مورد استفاده قرار می گیرد که حاوی تعداد زیادی ابزار کنترلی از جمله textbox ها، برچسب ها و دکمه ها به منظور پیکربندی و دستکاری کد برای ایجاد صفحات html می باشد.
تاریخچه asp.net
مایکروسافت در سال 1996 با ارائه ASP تلاش کرد تا محیط و زبانی برای طراحی صفحات تعامل گرای وب به بازار عرضه کند. زبان ASP یا Active Server Pages برای توسعه صفحاتی عرضه شد که در طول زمان نیاز به تغییر دارند. عرضه ASP تحول عظیمی را در برنامه نویسی وب ایجاد کرد. سرعت بالای پیشرفت در این صنعت و محدودیت های ASP باعث شد مایکروسافت خیلی سریع به فکر ارائه یک آپگرید برای این محصول محبوب بی افتد. در همین راستا اولین ورژن ASP.NET در سال 2002 و همزمان با اولین ورژن Visual Studio.NET به بازار عرضه شد. از آن زمان تا به حال، مایکروسافت با ارائه یک سری به روزرسانی، این محصول خود را با نیاز های روز منطبق می کند.
معماری MVC چیست؟
MVC یک الگوی طراحی استاندارد است که بیشتر برنامه نویسان به این نوع مدل متمایل می شوند. MVC چار چوبی برای ایجاد برنامه های کاربردی وب با استفاده از طراحی (MVC (Model View Controller است. MVC مخفف مدل، نما و کنترلر است. چار چوب ASP.NET MVC جایگزینی برای فرم های قدیمی ASP.NET Web است. مدلی جهت برنامه نویسی 3 لایه (کاربر، کنترل و داده) که به برنامه نویسی سمت سرور نظم و امنیت بیشتری می دهد.
- model
Model قسمتی از برنامه است که منطق برنامه را مدیریت می کند. اغلب در این بخش کد هایی برای ساخت و بازیابی اطلاعات قرار داده می شود. به عبارت ساده تر امکان ارتباط بین نرم افزار و پایگاه داده را بخش مدل فراهم می کند. به عنوان مثال در قسمت مدل کد هایی برای بازیابی اطلاعات، انجام عملیات و سپس ارسال مجدد اطلاعات به پایگاه داده SQL Server نوشته می شود.
- view
View یا نما قسمتی از برنامه است که نمایش داده ها را مدیریت می کند. "نما" نمایش دهنده رابط کاربری نرم افزار است. به طور معمول اطلاعات این قسمت از داده های مدل ساخته می شود. این بخش نمای بیرونی نرم افزار را تشکیل می دهد. اغلب View ها از روی داده های model ساخته می شوند.
کنترلر قسمتی از برنامه است که تعامل با کاربر را مدیریت می کند. نوعا controller داده ها را از یک view می خواند، ورودی کاربر را کنترل می کند، و داده های ورودی را به model می فرستد.
- controller
کنترلر بخش اصلی نرم افزار است که وظیفه تصمیم گیری برنامه را بر عهده دارد. پردازش داده های ورودی، نمایش نما ها و ارتباط بخش های نما و مدل بر عهده این قسمت نرم افزار می باشد. به عنوان مثال از عملکرد های این قسمت، خواندن اطلاعات از نمای ورودی و ارسال آن ها به بخش مدل است. الگو MVC امکان ایجاد یک برنامه در لایه های مختلف را فراهم می کند. این لایه بندی ها پیچیدگی کدنویسی را بهتر مدیریت خواهد کرد. چرا که در هر زمان برنامه نویس در یکی از بخش های این الگو متمرکز شده و کار می کند. به عنوان مثال اگر برنامه ای شامل داده نباشد در قسمت نما کدنویسی انجام می شود بدون اینکه برنامه نویس به لایه های مختلفی وابسته شده باشد.
استفاده از معماری MVC چه فایده ایی دارد؟
جداسازی MVC به شما کمک می کند تا برنامه های پیچیده را مدیریت کنید، زیرا می توانید هر لحظه روی یک جنبه متمرکز شوید. همچنین تست یک برنامه با MVC آسان تر است. توسعه گروهی برنامه های کاربردی وب با استفاده از MVC آسان تر است. برنامه نویس های متعددی می توانند روی نمایش view، کنترل های ورودی Controller، و منطق تجاری یا مدل Model به صورت موازی کار کنند.
برنامه نویسی سایت با #C
این زبان برنامه نویسی از معماری mvc و فرم وورک asp.net پشتیبانی می کند. برای بالا آوردن یک سایت نیاز به هاست هم داریم و چون داریم از asp.net استفاده می کنیم باید هاستمان ویندوزی باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد هاست وارد مقاله رو به رو شوید: هاست چیست؟ و چرا باید از هاست استفاده کنیم؟
دیتابیس مناسب #C
علاوه بر برنامه نویسی شما در طراحی سایت به پایگاه داده هم برای ذخیره اطلاعات نیاز دارید که پایگاه داده مناسب مایکروسافت mssql است و چون خود مایکروسافت آن را طراحی کرده است سازگاری بالایی با دیگر قسمت های سایتتان دارد و چرخ دنده سایتتان را روان تر می کند.
سخن پایانی
با استفاده از ASP.NET می توانید برنامه های وب را با ساده ترین و دلچسب ترین محیط ممکن توسعه دهید. امتیاز ویژه ی این فریم ورک نسبت به نسخه قبلی خود (ASP) پشتیبانی از زبان های کامپایل شونده مثل C# است. یکی از بهترین گزینه های شما برای انتخاب مناسب ترین زبان برنامه نویسی برای طراحی کردن سایتتان #C است که دات نرم افزار برای طراحی سایت از این تکنولوژی استفاده می کند.
برای مشاوره رایگان و طراحی سایت خود می توانید با این شماره تماس بگیرید: 02182801803
همچنین با فراخوانی این چهار چوب دیگر نیازی نیست هر بار تمام کد های مورد نیاز و رایج را بنویسید. فقط کافی است روی کارکرد خود پروژه تمرکز کنید. در واقع فریم ورک ها، کد های رایجی هستند که در هر پروژه مورد نیاز است. زمانی که به پروژه اضافه می شوند از چند باره نویسی بخشی از کد ها هم جلوگیری می شود.
طراحی ریسپانسیو چه اهمیتی دارد؟ آیا نیاز به زبان برنامه نویسی خاصی دارد؟
کنترلر قسمتی از برنامه است که تعامل با کاربر را مدیریت می کند. نوعا controller داده ها را از یک view می خواند، ورودی کاربر را کنترل می کند، و داده های ورودی را به model می فرستد.
درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...
آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.