حذف پارتیشن فلش USB
دوشنبه 25/مهر/1401 9398 دات وب

حذف پارتیشن فلش USB

چگونه فلش مموری را پارتیشن بندی کنیم؟

USB ها به عنوان یک وسیله قابل حمل عالی برای انتقال داده ها بین رایانه ها استفاده می شوند. دستگاه های USB می توانند از Pen Drives ،HDD خارجی، SSD و غیره باشند. دستگاه های فلش مموری معمولاً به طور پیش فرض دارای یک پارتیشن واحد هستند. این بدان معناست که هیچ تفاوتی بین ظرفیت ذخیره سازی دستگاه وجود ندارد. بهترین روش ها برای پارتیشن درایوهای USB را در رایانه ویندوز به اشتراک بگذاریم. با پارتیشن بندی دستگاه USB خود، می توانید انواع مختلفی از پرونده ها را در پارتیشن های مختلف ذخیره کنید. این به شما در مدیریت پرونده ها به روشی کارآمد کمک می کند. علاوه بر آن برای مصارف عمومی تری مانند نصب ویندوز نیز از این روش استفاده می کنند.

نحوه پارتیشن بندی فلش مموری در ویندوز

برای پارتیشن درایو USB در ویندوز، ما از چند نرم افزار جانبی استفاده خواهیم کرد. بنابراین، نحوه تنظیم چندین پارتیشن در فلش درایو USB را بررسی می کنیم.

روش های مختلفی برای اطمینان از پارتیشن بندی فلش و حتی سازماندهی درست آن وجود دارد. پارتیشن بندی درایو چندین مزیت دارد. به عنوان مثال می توان برخی از برنامه های پیشرفته که باید از طریق فلش بوت شوند را در قسمت های جداگانه روی فلش نصب کرد.

از کجا اسپید تست بگیرم؟

با پارتیشن بندی درایو فلش افرادی که از آن برای نصب ویندوز استفاده می کنند و پس از اطمینان از انتخاب بوت سیستم از طریق فلش می توانند دو نسخه فشرده مختلف سیستم عامل را نصب کنند. این امر اطمینان حاصل می کند که یکی به انتخاب کاربر آن ها نصب شده است در غیر اینصورت اگر USB پارتیشن بندی نشده باشد، امکان پذیر نیست.
بهتر است پارتیشن های USB نامگذاری شده باشند تا دسترسی به پوشه های مربوط به یک نام خاص راحت تر شود.

فرمت فلش مموری

پارتیشن بندی فلش در ویندوز 10

پشتیبانی گیری از اطلاعات (اطلاعات فلش را کپی کنید)
مرحله 1: ابزار Disk Management یا مدیریت دیسک را باز کنید. برای این کار روی آیکون My Computer راست کلیک کرده و سپس گزینه Manage را انتخاب کنید.
مرحله 2: پارتیشن فعلی را به طور کامل حذف کنید.
مرحله 3: در نهایت یک پارتیشن جدید ایجاد کنید. فرآیند به پایان می رسد.
حالا به تعداد دلخواه پارتیشن ایجاد کنید.

بله درسته! امکان نه تنها یکی بلکه چند پارتیشن در فلش وجود دارد. ویندوز 10 از چندین پارتیشن روی دیسک های قابل جابجایی پشتیبانی می کند. بنابراین اگر خیلی دوست دارید این کار را انجام دهید، نرم افزارMini tool partition Wizard بهترین توصیه است. این ابزار با ارائه ویژگی تقسیم پارتیشن ها می تواند هر پارتیشن را به قسمت های مختلف تقسیم کند.

روش اول ابزار Disk management

مرحله 1. روی “This PC” راست کلیک کرده و از منوی باز شده “Manage” را انتخاب کنید.
مرحله 2. روی گزینه “Storage” دوبار کلیک کرده تا “Disk management” نمایش داده شود.
مرحله 3. دیسک خود را پیدا کرده و گزینه “New simple volume” را انتخاب کنید.
مرحله 4. روی “Next” کلیک کنید، در صفحه بعدی یک حرف برای درایو اختصاص دهید.

مرحله 5: برای مشاهده پیش نمایش تنظیمات روی “Next” کلیک کنید، در نهایت برای اتمام فرآیند روی “Finish” کلیک کنید.

حقوق طراح UI و UX در 5 کشور پیشرو

روش دوم تغییر اندازه و ایجاد پارتیشن جدید

همچنین می توانید با کوچک کردن پارتیشن فعلی فضای مناسب برای پارتیشن جدید ایجاد کنید.
  • مرحله 1: پارتیشن را انتخاب کرده و با راست کلیک روی آن گزینه Shrink را انتخاب کنید.
  • مرحله 2: اندازه فضای مورد نظر برای ایجاد پارتیشن جدید را وارد کنید.
  • مرحله 3: روی Ok کلیک کنید و سپس به رابط اصلی بازگردید.
  • مرحله 4: فضای تخصیص نیافته ضربه بزنید و با Create partition آن به یک پارتیشن جدید تبدیل کنید. در نهایت روی Apply کلیک کنید.

تست پارتیشن بندی مموری

باید مطمئن شوید که فرایند به بهترین نحو انجام شده است. برای این کار فلش را جدا کرده و دوباره به سیستم وصل کنید، حالا باید چند درایو در صفحه My Computer نشان داده شود.

همچنین باید مطمئن شوید که امکان انتقال داده ها به درایو بدون هیچ مشکلی امکان پذیر است. اگر پارتیشن بندی به درستی انجام شده باشد می توانید از درایو خود استفاده کنید.

ممکن است پس از استفاده از نرم افزارهایی همچون Rufus جهت بوتیبل کردن فلش مموری مثلا برای نصب ویندوز، با مشکل تبدیل حافظه فلش به دو پارتیشن یا بخش جدا از هم روبرو شده باشید؛ که باعث خواهد شد یکی از آن ها حجم بسیار زیادی داشته و دیگری که با عنوان EFI شناخته می ‍شود، حجمی برابر با 2 تا 4 مگابایت را به خود اختصاص دهد. در نهایت نیز احتمالا برای حذف پارتیشن اضافی، اقدام به فرمت فلش کنید؛ اما این کار باعث حل مشکل نخواهد شد! این مشکل حتی از طریق ابزار پیشرفته ی Disk Manager نیز قابل رفع نیست.

اما نگران نباشید! چراکه در ادامه، روند حل این مشکل را خواهیم گفت.

حذف پارتیشن فلش

بایستی پنجره ی CMD را در حالت ادمین باز کنید. بنابراین از منوی استارت ویندوز، عبارت Command Prompt را جستجو کرده و بر روی آن که آیکن سیاه رنگی دارد، راست کلیک و سپس گزینه ی Run as administrator را انتخاب کنید.
در پنجره ی باز شده، دستور زیر را تایپ کرده و Enter بزنید.
disk part
پس از نمایان شدن عبارت DISKPART>، دستور زیر را وارد کرده و Enter بزنید.
list disk

لیست دیسک ها را برایتان نمایش می دهد.

همه چیز درمورد تفاوت های وبلاگ و وب سایت

لیست دیسک ها یا همان حافظه ها، ممکن است شامل انواع مختلفی باشد. مثلا حافظه ی SSD دستگاه شما، یا حافظه ی SATA، IDE و در نتیجه USB که طبیعتا ما نیز به آن نیاز داریم؛ همچنین حجم حافظه ها، مقابل آن ها مشخص شده و نام آن ها نیز از Disk 0 شروع شده و به Disk 1 و … می رسد. اگر سیستم شما شامل یک حافظه ی SSD نیز باشد، طبیعتا Disk 0 و Disk 1 به حافظه ی سیستم اختصاص خواهد یافت و Disk 3 مربوط به حافظه ی فلش خواهد شد؛

حال بایستی دیسک مورد نظر را انتخاب کنید. در اینجا چون Disk 1 فلش مموری است، آن را با دستور زیر انتخاب می کنیم. بنابراین این دستور را نوشته و Enter را بزنید. حتما دیسک صحیح را انتخاب کنید.

select Disk 1
دستور ظاهرشده را پس از انتخاب شدن دیسک بنویسید. این دستور، موجب حذف پارتیشن خواهد شد.
Clean

به This PC یا همان My Computer رفته و برروی فلش مموری که احتمالا عبارت Removable Disk برروی آن نوشته شده است، دوبار کلیک کنید؛ تا وارد آن شوید. اما چون پارتیشن تازه ایجاد شده، پیامی مبنا بر درخواست فرمت درایو از شما خواسته می شود؛ که بایستی برروی Format disk کلیک کنید.

اکنون دیگر مشکل شما حل شده است.

پارتیشن فلش

حرف در آخر

بهترین روش ها برای پارتیشن بندی درایوهای فلش USB در ویندوز همین روش ها بودند. نه تنها درایوهای USB بلکه این دو روش به شما در تقسیم بندی درایوهای HDD و SSD نیز کمک خواهد کرد. اکثر ما دارای حداقل 1 یا 2 فلش مموری هستیم و با آن کار می کنیم یکی از کارهایی که باید بدانید چگونگی فرمت کردن فلش مموری است (یعنی اینکه کلا حافظه فلش مموری را خالی کنیم) زیرا ممکن است بخواهید آن را به دوستتان قرض بدهید، فایل های بدرد نخور روی فلش را حذف کنید و یا ویروس کشی کنید. که آن را نیز در بالا آموزش دادیم.
جالب است بدانید که اگر شما به درستی پارتیشن بندی یا حذف پارتیشن بندی فلش را یاد بگیرید. متوجه خواهید شد در تمام دستگاه ها به یک شکل این کار قابل انجام است.
درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)