راهنمای خرید کیبورد برنامه نویسی
کیبورد ها از نظر نوع ساخت، کلیدهای میانبر اضافی و کیفیت دارای مدل های مختلفی می باشند.
در حالت کلی کیبورد یا صفحه کلید کامپیوتر شامل 102 تا 104 کلید است که این تعداد به عنوان یک استاندارد جهانی می باشد. کیبورد ها ویژگی های متفاوتی دارند که با دانستن آن ها می توانید بهترین انتخاب را هنگام خرید داشته باشید. در صورتی که، برنامه نویس، نویسنده و یا گیمر هستید، یک کیبورد خوب از واجبات خواهد بود. شاید این طور به نظر بیاید که، داشتن اطلاعات خاص برای خرید و تعویض کیبورد قدیمی نیاز نباشد اما زمانی که با تنوع مدل ها و بازه های قیمتی متفاوت کیبورد در بازار مواجه می شوید، دانستن بعضی نکات برای خرید کیبورد مناسب، بسیار کمک کننده خواهد بود.
دومین فاکتور بعد از قیمت کیبورد، سیم دار یا بی سیم بودن آن است. کیبورد با سیم (Wired Keyboard) معمولا قیمت مناسب تری دارد اما وجود سیم همیشه باعث محدودیت می شود؛ هم از نظر محدودیت فاصله از سیستم و هم از نظر شلوغی میز کار. اما در محیط های اداری بنا به دلایل اقتصادی، معمولا کیبورد سیم دار پرفروش تر است.
کیبورد بی سیم (Wireless Keyboard)، محدودیت های کیبورد سیم دار را حذف می کند اما قیمت بالاتری دارد. یکی از معایب کیبورد های بی سیم، نیاز به باتری برای استفاده می باشد. همچنین مقدار کمی تاخیر، نسبت به مدل های با سیم از دیگر نقاط ضعف این مدل می باشد. به همین دلیل کیبورد های گیمینگ را معمولا با سیم تولید می کنند.
در صورتی که در طول روز از کامپیوتر زیاد استفاده نمی کنید (از نظر تایپ)، با انتخاب کیبورد ارزان می توانید هزینه را کاهش دهید. اما کیبورد های حرفه ای به دلیل ارگونومی بودن و ویژگی های دیگری از هر نظر گزینه مناسب تری می باشند. که علاوه بر طول عمر بیشتر، راحتی در تایپ و ارگونومی مناسب، تجربه ی بهتری را برای کار با کامپیوتر به شما می دهد.
ممکن است ارتفاع دکمه، نوع چینش و ضربه پذیری کلید های صفحه کلید، برای کاربران عادی چندان مهم نباشد اما برای افرادی که روزانه چند ساعت در حال تایپ کردن هستند، مانند برنامه نویس ها، تولید کننده های محتوای متنی یا گیمر ها، این فاکتور ها نقش مهمی دارند.
به عنوان مثال با اینکه چیدمان دکمه های حروف الفبا بر اساس الگوی QWERTY در تمام کیبورد ها تقریبا یکسان است اما دکمه های Enter و Backspace که در تایپ بسیار پرکاربرد هستند در اکثر کیبورد ها، بزرگ تر از دکمه های معمولی طراحی می شوند اما در برخی از مدل ها به دلیل کوچک تر شدن اندازه کیبورد، ابعاد این دکمه ها، تفاوت خاصی با سایر دکمه ها ندارد. از دیگر فاکتور ها ارتفاع و ضربه پذیری نرم دکمه ها می باشد. اکثر افراد دکمه های بزرگ تر و برجسته تر را انتخاب می کنند. در کیبورد های استاندارد ابعاد تقریبی هر کلید حدود 19 میلی متر می باشد. ارتفاع کلیدها در کیبورد های استاندارد متغیر است و ممکن است کیبردهای استاندارد با کلیدهایی با ارتفاع کم نیز تولید شود. از بزرگ ترین تولید کننده های کیبورد های استاندارد می توان به: کیبورد فراسو، کیبورد لوجیتک و کیبورد ای فورتک را نام برد.
همه ی کیبورد ها تعداد دکمه های یکسانی ندارند. بعضی از آن ها برای ایجاد دسترسی سریع تر به بخش هایی مانند قطع و پخش موسیقی، کم و زیاد کردن صدا و … تعداد دکمه بیشتری نسبت به کیبورد های استاندارد دارند. در اغلب کیبورد ها، صفحه کلید عددی در سمت راست کیبورد وجود دارد اما در بعضی کیبورد های کوچک، Numpad از کیبورد حذف شده است. که در کیبورد افرادی مانند حسابداران و کارمند های بانک، نبود آن یک نقص محسوب می شود.
در اکثر کیبورد ها، حروف فارسی روی دکمه ها حک شده، اما در بعضی مدل های خاص و گران قیمت و یا در حالتی که به صورت غیررسمی وارد کشور شده باشند، حروف فارسی بر روی کیبورد وجود ندارد. که این مسأله می تواند برای اکثر کاربران آزار دهنده باشد. هر چند می توان با خرید لیبل و چسباندن حروف فارسی روی صفحه کلید، این مشکل را برطرف کرد.
نور پس زمینه صفحه کلید علاوه بر زیبایی میز کار، یک قابلیت بسیار کاربردی برای سیستم های خانگی، برنامه نویس ها، گیمر ها، نویسندگان و سایر افرادی است که در تاریکی با کامپیوتر کار می کنند. البته لازم به ذکر است که این قابلیت، تنها در کیبورد های با قیمت متوسط و گران، وجود دارد.
اگر از آن دسته افرادی هستید که عادت به نوشیدن چای و قهوه در هنگام کار کردن با کامپیوتر دارند، بهتر است از کیبورد های مقاوم در برابر آب استفاده کنید. زیرا در غیر این صورت هر چند وقت یک بار به دلیل ریختن محتویات لیوان روی کیبورد ناچار به تعویض آن می باشید.
این کیبورد مختص تایپ و امور نگارشی می باشد، این مدل از کیبورد ها، کلید های بسیار نرمی دارند. همچنین کمترین صدای ممکن را هنگام تایپ ایجاد می کنند. که مناسب تایپیست های حرفه ای که سرعت تایپ بالایی دارند می باشد. علاوه بر این، در برخی از مدل های کیبورد مخصوص تایپ، در قسمت پایین کیبورد مکانی تعبیه شده است تا کاربر در هنگام تایپ، با قرار دادن دست خود را روی آن، احساس خستگی کمتری داشته باشد . این نوع از کیبورد ها، دارای دکمه های میانبری شامل عملیات کپی کردن، چسباندن، جابه جا کردن و یا اجرا کردن بعضی از نرم افزار های آفیس و...، برای راحت کردن امور کاربران می باشند.
افرادی که علاقه من به دیدن فیلم و پخش های چند رسانه ای هستند، بهتر است از این نوع کیبورد که دارای کلید های میانبر مانند: توقف و پخش فیلم، مکث کردن، عقب و جلو بردن ترک های قبل و بعد، تنظیم صدا هستند استفاده کنند.
این کیبورد ها به دلیل شباهت بسیار زیاد به کیبورد لپ تاپ به این نام معروف شده اند. کلید های این کیبورد ها، ارتفاع بسیار کمی دارند. همچنین فاصله ی کمی از یکدیگر دارند. به همین دلیل ابعاد کوچکتری نسبت به سایر مدل ها دارند. نوعی از این کیبورد ها مانند کیبورد نوت بوک ها هستند که به کیبورد جزیره ای یا chiclet Keyboard معروف می باشند، از مزیت این کیبورد ها فاصله ی منظم بین کلید های آن است. به خاطر ارتفاع کم کلید های این کیبورد، تایپ کردن با آن بسیار لذت بخش است.
کیبورد های با صفحه کلید معمولی را ممبرین می گویند. این مدل بر خلاف کیبورد های مکانیکی از کلید هایی با فاصله و همچنین سر و صدای کمتر بهره می برد. در صورتی که گیمر نیستید و قصد انجام بازی های حرفه ای را با کیبورد خود ندارید، این صفحه کلید به دلیل قیمت پایین تر به شما توصیه می گردد.
این صفحه کلید ها دارای یک سویچر زیر هر دکمه هستند، و به همین دلیل، کلید ها از صفحه ی کیبورد بالاتر قرار می گیرند. سوییچ های زیر این صفحه کلید، لطافت آن را کمتر می کند و فشار وارده به کلید ها به وضوح توسط کاربر احساس می شود. این کیبورد ها برای تایپیست ها بسیار مناسب است.
کیبورد ارگونومیک به گونه ای طراحی شده که مناسب ساختار بدنی شما باشد. نه اینکه مجبور باشید بدن خود را متناسب با کیبورد تنظیم کنید. هنگام استفاده از کیبورد ارگونومیک، دست در موقعیت صحیح قرار می گیرد. نه مثل کیبورد های معمولی که فقط با درصد کمی از تیپ های بدن متناسب است. این کیبورد ها می توانند روی سطوح افقی و عمودی تا 30 درجه تغییر وضعیت دهند. به همین خاطر در نگاه اول کمی غیرعادی به نظر می رسند. بعضی از آن ها ظاهری ساده تر و ارگونومیک خاصی برای راحتی دست دارند، مانند کیبورد HKCW140 هترون.
کیبورد های گیمینگ علاوه بر داشتن چراغ های RGB و ظاهر خاص، از دکمه های مکانیکال و نیمه مکانیکال برای سرعت پاسخ گویی بالاتر برخوردار می باشند. همچنین ارگونومی بالا و کیفیت ساخت خوب این کیبورد ها باعث شده تا علاوه بر گیمر ها، برنامه نویس ها نیز از این کیبورد استفاده کنند.
در این مقاله سعی کردیم تا نکات مهم برای خرید بهترین کیبورد را ارائه کنیم، اما در نهایت این شما هستید که بر اساس ویژگی های گفته شده و بودجه ی خود می توانید انتخاب مناسبی داشته باشید.
درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...
آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.