Backend کیست؟
در واقع بک اند همان پشت صحنه ی صفحات وب است که ما در کسری از ثانیه به آن ها دسترسی پیدا می کنیم در صورتی که نمی دانیم در پشت این صفحات چه می گذرد.
به طور کلی بک اند کسی است که پشتیبانی و کارهای پشت صحنه ی تمامی اپلیکیشن های موبایل و یا وبسایت هایی که روزانه از آن ها برای انجام کارهایتان از آن ها استفاده می کنید را به عهده دارد.
فرانت اند (Front End): برنامه هایی که به طور مستقیم با صفحات وب در ارتباط هستند و کاربران می توانند کد ها را در سیستم ببینند.
بک اند (Back End): برنامه هایی که از چشم کاربران به دور هستند و در صورت زیر و رو کردن سیستم نیز چیزی پیدا نخواهند کرد. در واقع این برنامه ها برای پردازش صفحات وب نوشته می شوند. کد های بک اند از طریق یک سرور به مرورگر کاربر ارسال می گردد و ارتباط مستقیمی با سیستم ندارند. به همین دلیل به بک اند، برنامه نویسی سمت سرور (Server Side) گفته می شود.
می توان اینگونه گفت که بک اند، مغز سایت می باشد و وظیفه ی کنترل منطق را بر عهده دارد.
مقابل سمت سرور، سمت کاربر قرار دارد. هر جایی که قرار باشد با کاربر خود در تعامل باشید سمت کاربر وجود دارد. سمت کاربر همان فرانت اند است.
CSS: نما و دکور صفحات وب توسط CSS انجام می شود.
HTML: برنامه ای کلیدی است که اسکلت و شالوده ی اصلی صفحات وب به شمار می رود.
AJAX: بعضی از پردازش های سمت کاربر را برعهده دارد. مثل فرم های ثبت نام برخی از سایت ها.
جاوا اسکریپت
به طور خلاصه، یک سری از زبان های برنامه نویسی و کد هایشان طرف کاربر و یک سری طرف مشتری هستند. آن دسته که توسط مرورگر پردازش می شوند، سمت مشتری و آن دسته که می خواهند پنهان کاری کنند و کد هایشان را در اختیار یک سرور مطمئن قرار دهند سمت سرور می باشند.
در صورتی که یک فرد بخواهد وارد دنیای برنامه نویسی شده و به یک بک اند ماهر تبدیل شود باید یک سری مهارت ها را در خود تقویت کرده تا تسلط بیشتری روی امور داشته باشد.
ذهن منطقی و تحلیل گر داشته باشد: یک بک اند پیش از هر چیز باید بداند که با چالش های متععدی روبرو خواهد شد. و برای حل این مسائل نیاز دارد تا تجزیه و تحلیل و تفکر منطقی داشته باشد. البته این مهارت ها با تمرین قابل دستیابی هستند.
توانایی طرح سوال های مهم را داشته باشد: برنامه نویسی نیز مانند سایر حوزه ها نیاز به سواد تئوری و تجربه ی عملی دارد. در نتیجه هنگام بروز مشکل و یا مساله ای خاص باید بتوانید از سایر همکاران در این زمینه سوال درست بپرسید تا به جواب منطقی برسید.
به زبان برنامه نویسی سمت سرور تسلط داشته باشد: افرادی که می خواهند در این زمینه کار کنند، باید حداقل به یک زبان برنامه نویسی مسلط باشند. در صورتی که دانش کافی در زمینه ی برنامه نویسی داشته باشد می تواند:
هرچه کد های نوشته شده توسط بک اند، حرفه ای تر باشند، بازدهی آن ها بالاتر خواهد رفت و در نتیجه یک سرویس سریع و قوی خواهید داشت.
زبان های برنامه نویسی متعددی وجود دارد مانند: JAVA، PHP ، Python، SQL، NET و #C.
JAVA: قدیمی و نسبتا محبوب است، از نقاط قوت آن می توان به داشتن ماشین مجازی اشاره کرد که باعث سهولت و راحتی کامپایل و اجرای کد ها می شود.
PHP: یکی از پر کاربردترین زبان های برنامه نویسی است. که در 80% از وبسایت ها استفاده می شود. به صورت کلی برای تنظیم کوکی ها و جمع آوری داده ها استفاده می شود.
Python: از رقبای جدی دو مورد قبل می باشد. یادگیری و استفاده از آن بسیار آسان است، به همین دلیل مقبولیت زیادی در میان برنامه نویسان دارد.
سی شارپ #C: از ویژگی های این زبان کارآمد سادگی، مدرن، جزء گرا و شی گرا بودن آن است. این زبان به منظور طراحی سایت از تکنولوژی ASP.Net استفاده می کند. سایت هایی مانند: دیجی کالا، بانک ملی، تبیان، بلاگفا و ... از زبان سی شارپ و تکنولوژی ASP.Net استفاده می کنند.
SQL: یکی از بارز ترین زبان ها برای کار با دیتابیس می باشد. به همین منظور افرادی که با حوزه های داده کاوی و دیتا سرو کار دارند باید به این زبان به طور کامل مسلط باشند. اصولا انتخاب اول برنامه نویسان برای کار با پایگاه داده این زبان می باشد.
HACK: این زبان به نوعی همکار و همراه زبان PHP می باشد. و اولین بار توسط فیس بوک معرفی گردید. زبان هک به برنامه نویسان کمک می کند تا یک برنامه ی بدون باگ و با کارایی بالا بنویسند.
Ruby: از ویژگی های این زبان سادگی، متن باز و شی گرا بودن آن است. با این زبان می توان برنامه های رایگان و سریعی نوشت و در عین حال از شی گرا بودن آن هم استفاده کرد.
برنامه نویسان در آمریکا سالیانه حدود 90 هزار دلار از این راه درآمد دارند. در ایران مبلغ مشخصی برای میزان درآمد برنامه نویسان جایی ذکر نشده است. اما معمولا برنامه نویسان جاوا، براساس پروژه ای که تحویل می دهند و سطح مهارتشان ماهیانه 20-8 میلیون درآمد دارند. درآمد برنامه نویسان PHP چیزی حدود ماهی 17-6 میلیون تومان می باشد. برنامه نویسان پایتون و SQL در ایران ماهی 17-7 میلیون تومان درآمد دارند. قابل ذکر است که این ارقام براساس نوع سازمان و پروژه می تواند متفاوت باشد.
متاسفانه رشته ی دانشگاهی در این زمینه وجود ندارد و افراد به صورت خودآموز آموزش می بینند. اما اکثر افرادی که در رشته های کامپیوتر تحصیل کرده اند می توانند برنامه نویسی بک اند را به صورت آکادمیک شروع کنند. در مقایسه با متخصصان فرانت اند، افراد بک اند کار، باید آموزش بیشتری ببینند و در علم داده، نوشتن الگوریتم و... تسلط بیشتری پیدا کنند.
فرصت های شغلی برای برنامه نویسان Back End، نیاز به تجربه با فریم ورک های PHP مانند Zend، Symfony، و CakePHP دارند. همچنین تجربه کار با نرم افزارهایی مانند SVN، CVS و Git. تجربه با لینوکس برای برنامه نویسان بک اند ضروری می باشد.
یک سری دوره های برنامه نویسی به صورت حضوری و غیر حضوری برای کسب مهارت در این زمینه وجود دارد که می تواند بسیار کمک کننده باشد. آینده ی برنامه نویسی بسیار روشن است زیرا امروزه برای هر کسب و کاری، فعالیت در حوزه های آنلاین ضروری است به همین منظور نیاز به افراد متخصص در زمینه بک اند بسیار بالا می باشد. لازم نیست برای موفق شدن در این حوزه تمامی زبان های برنامه نویسی را بلد باشید اما ضروری است که روی زبانی که می خواهید کار کنید تسلط کافی داشته باشید.
اگر برنامه نویسان بک اند نبودند بدون شک سایت ها سرعت و کارایی امروز را نداشتند. در این مقاله برآن شدیم تا مختصری راجع به برنامه نویسی بک اند توضیح داده و راه های کسب مهارت در این زمینه را ارائه دهیم. امید است تا با یادگیری صحیح زبان های برنامه نویسی بتوانید به یک بک اند کار حرفه ای تبدیل شوید.
درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...
آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.