برنامه نویسی چیست ؟
چهارشنبه 12/مهر/1396 2349 برنامه نویسی

برنامه نویسی چیست ؟

اگر می خواهید با مفهوم برنامه نویسی و انواع زبان های آن آشنا شوید، حتما با ادامه مطلب همراه ما باشید.

فرایند سوق دادن ساختار اصلی یک مسئله محاسباتی، به برنامه ای قابل اجرا است. این کار مستلزم فعالیت هایی همچون تحلیل و درک مسئله است و عموماً حل چنین مسایلی منجر می شود به ایجاد یک الگوریتم، بازبینی نیازمندی های الگوریتم که شامل صحت و میزان منابع مصرفی است، پیاده سازی این الگوریتم در یک زبان برنامه نویسی مقصد، تست کردن، اشکال زدایی، نگهداری کد منبع، پیاده سازی سیستم ساخت و مدیریت مصنوعات مشتق شده مانند کد ترجمه شده به زبان ماشین برنامه های کامپیوتری.

الگوریتم اغلب تنها به شکل قابل تجزیه و تحلیل برای انسان و قابل استدلال با منطق نمایش داده می شود. کد منبع به یک یا چند زبان برنامه نویسی، مانند جاوااسکریپت، اسمال تاک، پایتون، جاوا، سی شارپ، سی پلاس پلاس و سی نوشته می شود.

زبان های برنامه نویسی

مطالب قبلی مقدمه ای بسیار خلاصه بود از برنامه نویسی. اما برای نوشتن برنامه به چه چیزهایی نیاز است؟
ما برای برنامه نویسی نیاز به یک نرم افزار برنامه نویسی داریم (زبان های برنامه نویسی) .
زبان های برنامه نویسی توسط کمپانی های بزرگ و مختلفی مانند مایکروسافت ، سان میکروسیستم و ... ارائه می شوند.

انواع زبان های برنامه نویسی

  1. زبان ماشین ( Machine Languages ) " در برخی کتب بنام زبان سطح پایین نیز وجود دارد "
  2. زبان اسمبلی ( Assembly Languages ) " در برخی کتب بنام زبان سطح میانی وجود دارد "
  3. زبان های سطح بالا ( High-Level Languages )

زبان ماشین یا زبان سطح پایین

هر کامپیوتری فقط می تواند به طور مستقیم فقط زبان ماشین خود را درک کند . زبان ماشین ، زبان ذاتی " natural " و منحصر به فرد یک کامپیوتر می باشد . برای مثال زبان ماشین هر وسیله الکترونیکی فقط برای آن وسیله قابل استفاده است. لازم به ذکر است که درک زبان ماشین برای انسان سخت و بسیار مشکل است.

زبان اسمبلی یا زبان های سطح میانی

زمانی که کامپیوترها مورد استفاده عموم قرار گرفتند برنامه نویسی برای کسانی که با زبان ماشین برنامه نویسی می کردند بسیار خسته کننده و ملالت آور بود . این بود که برنامه نویسان برنامه ای را طراحی کردند که به جای برنامه نویسی با زبان ماشین ( کار با اعداد ) ، بتوان برنامه نویسی را به صورت رشته ها (حروف) ادامه داد. اینگونه که برای برنامه نویسی از حروف مخفف کلمات برای درک کامپیوتر از دستورات استفاده می شد . این حروف مبنای زبان اسمبلی هستند. اما باید این برنامه ها برای درک کامپیوتر به زبان ماشین تبدیل میشد که برای این کار برنامه ای به نام اسمبلر طراحی شد ، که کدهای نوشته شده ا زبان اسمبلی را به زبان ماشین تبدیل می کرد .

زبان های سطح بالا

درست است که زبان اسمبلی کار را برای برنامه نویسان که می خواستند با زبان ماشین برنامه نویسی کنند، راحت تر می کرد اما دو عیب بزرگ هم داشت :

  1. تبدیل کدها از زبان اسمبلی به زبان ماشین توسط اسمبلر به کندی صورت می گرفت.
  2. عیب دوم این بود که برنامه نویس برای نوشتن برنامه ای که قرار است عملیات بسیار ساده ای را انجام دهد، باید کدهای زیادی را می نوشت که باز هم این بسیار خسته کننده به نظر می آید.

برای افزایش برنامه نویسی زبان های سطح بالا توسعه پیدا کردند، که با نوشتن یک خط کد می شد یک عملیت بسیار وسیع تری را نسبت به اسمبلی انجام داد. برنامه های مترجم که وظیفه ترجمه زبانهای سطح بالا به زبان ماشین را برعهده دارند کامپایلر نامیده می شوند. برای این است که زبان برنامه نویسی سطح بالا محبوبیت دارند و امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، نوشتن کد برنامه نویسی در آن ها به زبان انگلیسی نزدیک است و در آن اعمال ریاضی به سادگی به کار می رود .

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)