چطور قبل از فروش گوشی اندرویدتان همه اطلاعات را از روی آن پاک کنید
شنبه 19/تیر/1395 1831 تحلیل و بررسی

چطور قبل از فروش گوشی اندرویدتان همه اطلاعات را از روی آن پاک کنید

اما اشتباه نکنید. همانطور که بسیاری از محققان هم متوجه شده اند، حتی بعد از ریست کارخانه ای هم می توان با ابزارهای مناسب داده ها را بازیابی کرد؛ دلیل آن هم این است که وقتی چیزی را پاک می کنید، در واقع، خود فایل رونویسی نشده است— بلکه سیستم فقط همه اطلاعات روی فایل را دور انداخته است، خصوصا اینکه آن ها را در فضای حافظه خالی گوشی می اندازد. اگر قصد دارید گوشی اندروید خود را فروخته یا به کسی بدهید، داده های قابل بازیابی می توانند یک مشکل جدی در حفظ حریم شخصی شما باشند.

با اینحال، چند روش برای تضمین حذف شدن همیشگی داده ها وجود دارند.

تلفن خود را رمزگذاری کنید

رمزگذاری دستگاه اندروید مطمئن ترین روش برای اجتناب از بازیابی داده های آن است. در واقع، شما با رمزگذاری دستگاه خود همه داده ها را بهم ریخته و آن را با یک کلید مخصوص قفل می کنید. وقتی داده ها رمزگذاری شوند دیگر نمی توان بدون وارد کردن کد عبور آنها را رمزگشایی کرد.

بیشتر دستگاه هایی که با اندروید ۶٫۰ مارشمالو کار می کنند (به استثناء گوشی های ارزان قیمت) برای حفظ حداکثر سطح امنیت دارای مشخصه رمزگذاری الزامی هستند.

اگر گوشی شما با اندروید ۵٫۰ Lollipop یا پایین تر از آن کار می کند (و از رمزگذاری پشتیبانی می کند)، شدیدا توصیه می کنم که رمزگذاری آن را فعال کنید (Settings> Security> Encrypt phone) تا قبل از انجام ریست کارخانه ای همه داده ها بهم بریزند (احتمالا محل فعالسازی این تنظیمات در گوشی های مختلف متفاوت است).

با انجام اینکار همه داده ها را روی بهم ریخته اید که عملا غیرقابل بازیابی هستند.

بازنویسی با داده های دورانداختنی


خُب، حالا که داده ها را رمزگذاری و گوشی را ریست کارخانه ای کرده و همه چیز را پاک کرده اید، بیایید یک گام فراتر رفته و مطمئن شویم که همه داده های رمزگذاری شده نابود شده اند. برای اینکار باید آنها را با داده های بیخودی و دورانداختنی بازنویسی کنید.

پس دوباره باید تنظیماتی روی گوشی اِعمال کنید، اما اینبار نباید وارد هیچکدام از اکانت های گوگل یا چیزهای دیگر شوید. وقتی دستگاه به شکل یک گوشی جدید راه اندازی شد، برای یک مدت طولانی یک ویدئو با رزولوشن بالا ضبط کنید. تا می توانید اینکار را تکرار کنید تا همه حافظه گوشی پُر شود.

در نهایت دوباره ریست کارخانه ای را تکرار کنید.

تکرار

اگر از آندسته آدم های وسواسی هستید، می توانید مراحل بالا را چندین بار تکرار کنید تا کاملا مطمئن شوید که داده ها به اندازه کافی بهم ریخته و با داده های بیخودی بازنویسی شده اند. به این ترتیب، حتی اگر کسی کار بازیابی داده ها را هم بلد باشد، نمی تواند هیچ کاری از پیش ببرد. اما اگر انقدر سختگیر نیستید، همان یکبار رمزگذاری و ریست کارتان را راه می اندازد. آیا شما هم روش تازه ای برای انجام اینکار دارید؟ پش در بخش نظرات آن را با دوستان خود در میان بگذارید.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)