9 زبان برنامه نویسی محبوب که ارزش یادگرفتن دارند
سه شنبه 05/مرداد/1395 2349 دات وب

9 زبان برنامه نویسی محبوب که ارزش یادگرفتن دارند

تنوع زبان های برنامه نویسی باعث شده که علاقه مندان به یادگیری هنگام انتخاب زبان موردنظرشان با مشکلاتی مواجه شوند؛ به قول معروف تا بیایند بررسی کنند که کدام زبان برنامه نویسی مناسب شان است، زمان زیادی را از دست داده اند. با مدتی جست وجو و مطالعه درباره ی زبا ن های برنامه نویسی متوجه خواهید شد که تعداد زبان های برنامه نویسی محبوب آن قدرها هم زیاد نیست؛ با علم به این موضوع که دقیقا می خواهید بعد از یادگیری برنامه نویسی چه کار کنید، می توانید یک زبان برنامه نویسی مناسب را انتخاب کنید. در این مقاله با 9 زبان برنامه نویسی محبوب که هنوز هم به شدت ارزش یادگرفتن دارند آشنا می شوید. با دات نرم افزار همراه باشید.

در ماه های ابتدایی سال 1394 در مورد اینکه کدام زبان برنامه نویسی جز بهترین ها می باشد بصورت گرافیکی زیبا صحبت کرده ایم.

روبی

سازندگان زبان برنامه نویسی «روبی» (Ruby) آن را این گونه توصیف کرده اند: «زبانی که به کمک آن برنامه نویسان با لذت و اشتیاق اقدام به تولید نرم ا فزار کنند.» یا «زبان برنامه نویسی ای که روی نیازهای انسان تاکید دارد نه روی نیاز های ماشین.»

روبی از طریق فریم ورک قدرتمند «روبی آن ریلز» (Ruby on Rails) که برای ساخت برنامه های تحت وب بهینه شده، محبوبیت خاصی را به دست آورده است. روبی به خوبی می تواند شما را در انجام پروژه های بزرگ همراهی کند. این زبان حاصل مطالعه ی خالق آن روی زبان های SmallTalk ،Ada ،Perl ،Eiffel و Lisp است.

پایتون

«پایتون» (Python) جزو محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دانشگاه های ایالات متحده امریکا است. توسعه دهندگان از پایتون برای ساخت اپلیکیشن های دسکتاپ و موبایل استفاده می کنند. همچنین پایتون گزینه ی بسیار مناسبی برای انجام فعالیت های داده کاوی (Data Mining) است.

پایتون محبوبیت بالایی در جوامع علمی و دانشگاهی برای فعالیت در حوزه های تحلیل داده و بیوانفورماتیک دارد. از پایتون برای برنامه نویسی در ویندوز، مک و لینوکس می توان استفاده کرد. گوگل، دراپ باکس، پینترست، اینستاگرام، ردیت، بیت تورنت و Civilization IV شرکت هایی هستند که از پایتون در بسیاری از پروژه هایشان بهره می برند.

سی شارپ

«سی شارپ» (#C) محصولی از شرکت مایکروسافت و بر پایه ی فریم ورک «دات نت» (.net) است. از #C برای برنامه نویسی تحت وب (به وسیله ی ASP)، ساخت بازی های کامپیوتری و ساخت نرم افزارهای دسکتاپی می توان استفاده کرد.

اگرچه در گذشته #C یک زبان چندسکویی نبوده ولی هم اکنون به کمک پروژه ای تحت عنوان Mono که به وسیله ی شرکت «زامارین» (Xamarin) ارایه شده، می توان از #C برای برنامه نویسی اندروید و iOS هم استفاده کرد.

جاوا اسکریپت

بسیاری از کاربران «جاوا اسکریپت» (JavaScript) و جاوا را با هم اشتباه می گیرند. جاوا اسکریپت یک زبان کاملا مستقل و جدا از جاوا است. وجود نام جاوا در ابتدای جاوا اسکریپت تنها یک شباهت اسمی است. جاوا اسکریپت در درجه ی اول یک زبان اسکریپتی سمت کاربر برای وب است که از آن برای توسعه ی رابط کاربری استفاده می شود. برنامه های وب در زبان های سمت کاربر روی کامپیوتر کاربر اجرا و از منابع سیستمی مثل رم و CPU کاربر استفاده می کنند.

تا مدتی پیش از جاوا اسکریپت تنها در وب سایت ها برای انجام برخی رویداد های سمت کاربر (رویدادهایی که در مرورگر وب اجرا می شوند) استفاده می شد. بعد از مدتی پای فریم وُرک ها در جاوا اسکریپت باز شد و کارها با سادگی و سرعت هرچه تمام تر انجام پذیرفت. درواقع قبل از ورود فریم ورک ها در جاوا اسکریپت، ساخت وب اپلیکیشن ها هیچ گاه به این سادگی نبود. ساخت وب اپلیکیشن ها به وسیله ی کتابخانه هایی مانند jQuery ،AngularJS ،Ember.js ،React و غیره انجام می شود.

علاوه بر وب اپلیکیشن های تحت مرورگر، از جاوا اسکریپت می توان برای ساخت اپلیکیشن های تحت سرور استفاده کرد. این ها اپلیکیشن هایی هستند که می توانند برای انجام برخی فعالیت ها مانند ذخیره ی اطلاعات در پایگاه داده به سرور متصل شوند. برای این منظور پلتفرمی تحت عنوان Node.js ارایه شده که با وجود عمر بسیار کم، جامعه ی بسیار فعالی دارد. پیشرفت تلفن های هوشمند و اپلیکیشن های آن ها بر کسی پوشیده نیست. جاوا اسکریپت هم برای عقب نماندن از این دنیا با ارایه ی فریم ورکی با نام PhoneGap به توسعه دهندگان این امکان را داده که برای سیستم های عامل مختلف نرم افزارهای هیبریدی تولید کنند. تنها کافی است که با جاوا اسکریپت، HTML و CSS آشنا باشید تا بتوانید نرم افزار هیبریدی خود را برای هر سیستم عاملی تولید کنید. از طرفی شرکت فیسبوک هم فروردین 1394 فریم ورکی را با نام React Native ارایه کرد که به کمک آن می توان با جاوا اسکریپت اقدام به تولید نرم افزارهای Native روی این پلتفرم کرد.

جاوا

«جاوا» (JAVA) زبانی چندسکویی (Cross-Platform) و مستقل از سیستم عامل است که ویژگی هایی مانند امنیت و قابلیت استفاده در پلتفرم های مختلف را برای توسعه دهندگانش به ارمغان می آورد. از جاوا برای ساخت اپلیکیشن های اندروید، برنامه های دسکتاپی و بازی ها می توان استفاده کرد.

جاوا زبانی کلاسیک و ریشه دار است که به خوبی از پس انجام پروژه های نرم افزاری بزرگ (Enterprise) برمی آید. علاوه براین «هدوپ» (Hadoop) یک فریم ورک تحت جاوا برای انجام پردازش روی داده های بزرگ (Big Data) است که در وب سرویس های یاهو، فیسبوک و آمازون مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین چه بخواهید برای تلفن همراهتان اپلیکیشن بسازید و چه بخواهید روی الگوریتم های پیچیده کار کنید، جاوا یک همراه خوب برای شما خواهد بود.

C و ++C

از زبان برنامه نویسی C معمولا برای ساخت برنامه های سیستمی استفاده می شود. زبان برنامه نویسی C یک زبان قابل آمیخته شدن با سایر زبان ها در سیستم عامل است. ++C یک زبان قدرت گرفته از C است. از ++C در ساخت موتورهای بازی سازی، نرم افزارهای دسکتاپی، اپلیکیشن های موبایل و حتی نرم افزاری تحت وب می توان استفاده کرد. ++C بسیار سریع و قدرتمند است؛ طوری که فیسبوک از آن برای انجام پردازش های سنگین استفاده می کند.

اگر شما درک خوبی از زبان C داشته باشید در یادگیری سایر زبان های برنامه نویسی مشکلی نخواهید داشت. ازآنجاکه هنگام برنامه نویسی به زبان ++C / C برای انجام یک فعالیت ساده نیاز است که مقدار کد زیادی نوشته شود، بسیاری از برنامه نویسان مبتدی روحیه شان را در ابتدای کار از دست می دهند. فراموش نکنید که یادگیری C یا ++C درک خوبی از منطق برنامه نویسی به شما می دهد. بنابراین اگر در ابتدای کار هستید به شما پیشنهاد می کنیم که برای داشتن درک خوب از برنامه نویسی مدتی روی یادگیری ++C / C وقت بگذارید ولی انتظار ساخت نرم افزارهای حرفه ای را نداشته باشید.

اس کیو ال

اگرچه از «اس کیو ال» (SQL) در ایران زیاد به عنوان یک زبان برنامه نویسی یاد نمی شود و صرفا مهارتی الزامی در کنار سایر مهارت ها به شمار می رود. ولی با رشد اهمیت موضوعاتی مانند بزرگ داده ها (Big Data) ترجیح مان بر این بود که SQL هم در این لیست قرار گیرد.

از SQL برای کار روی پایگاه های داده در محیط های مختلف می توان استفاده کرد. تقریبا در هر زمینه ی برنامه نویسی که بخواهید کار کنید، برای ذخیره سازی اطلاعات تان در پایگاه داده به SQL نیاز خواهید داشت. یادگیری SQL بسیار سریع و لذت بخش است. با یادگیری این زبان و حرفه ای شدن در آن می توانید به عنوان یک مدیر پایگاه داده کار کنید.​

پی اچ پی

«پی اچ پی» (PHP) یک زبان اسکریپتی سمت سرور و متن باز (Open Source) است. بسیاری از وب سایت هایی که روزانه از آن ها بازدید می کنید، به وسیله ی PHP ساخته شده اند. فیسبوک، یاهو، ویکی پدیا، تامبلر، وردپرس و بسیاری دیگر از سایت ها مواردی هستند که از PHP قدرت گرفته اند.

PHP قواعد دستوری سختی ندارد که این موضوع باعث می شود به راحتی بتوانید آن را یاد بگیرید. جالب است به این نکته اشاره کنیم که شما از همان اولین روزهای یادگیری PHP می توانید پروژه های خوبی تولید کنید که باعث بالا رفتن روحیه تان برای ادامه ی کار می شود.

آبجکتیو-سی / سوییفت

در واقع «آبجکتیو-سی» (Objective-C) یک لایه ی ساخته شده روی زبان C است که به کمک آن می توان برای محصولات شرکت اپل اپلیکیشن ساخت. «سوییفت» (Swift) یک زبان برنامه نویسی ارایه شده به وسیله ی شرکت اپل است که سازگاری خوبی با Objective-C دارد. به مانند زبان پایتون، هدف سوییفت یادگیری آسان است؛ طوری که تازه کارها هم بتوانند به سادگی از آن بهره ببرند.

شرکت اپل سوییفت را ارایه کرد تا به کمک آن بتوان با حداقل کد نوشته شده، برنامه هایی با سرعت و امنیت بالا تولید کرد. اگر می خواهید برای آیپد و آیفون تان اپلیکیشنی حرفه ای تولید کنید می توانید از Objective-C یا سوییفت استفاده کنید. البته پیشنهاد ما به کسانی که تازه می خواهند شروع به یادگیری کنند، سوییفت است.

با اطلاعاتی که در اختیارتان قرار دادیم باید بتوانید که یک زبان برنامه نویسی را برای یادگیری انتخاب کنید. شاید هم با خواندن این مقاله همچنان سوالاتی در ذهن تان در مورد انتخاب یک زبان برنامه نویسی وجود داشته باشد. سوالاتی درباره ی فرصت های شغلی هر کدام از زبان ها یا حتی جامعه ی پشتیبانی کننده و آینده ی هر کدام از آن ها. طی روزهای آینده با ​دات بلاگ همراه باشید. ما به شما در انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب کمک خواهیم کرد.

البته باید اشاره شود sql زبان برنامه نویسی نیست یک زبان پرس و جو هست . همچنین css زبان برنامه نویسی یک زبان استایل دهی می باشد.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)