روش هایی برای افزایش سرعت وای فای
سه شنبه 09/شهریور/1395 2683 تحلیل و بررسی

روش هایی برای افزایش سرعت وای فای

گاهی اوقات هیچ چیز به اندازه ی دیر لود شدن یک وب سایت، یا نمایش کند ویدیو تحت وب عذاب آور نیست. مشکلات اینترنتی همواره موجب رنجش بسیاری از کاربران اینترنت، بخصوص آن هایی که کار کوتاه یا اضطراری دارند می شوند. اما با این حال روش هایی برای افزایش سرعت و قدرت وای فای در محل کار یا زندگی شما وجود دارد که خیلی از آنها هزینه ای برای شما در بر نخواهند داشت. در این مقاله قصد داریم تعدادی از این روش ها را با شما در میان بگذاریم.

روتر(مودم وای فای) را در مرکز و ارتفاع قرار دهید

محل قرارگیری روتر در خانه ی شما از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر روتر شما در گوشه و کنج خانه قرار دارد احتمال بالایی وجود دارد که در طرف دیگر خانه سیگنال وجود نداشته یا حداقل ضعیف باشد.
محل ایده آل قرارگیری مودم جایی است که تا حد ممکن به مرکز منزل شما نزدیک بوده و در فضای باز و قدری دور از سایر وسایل الکترونیکی دیگر و نیز کاملا در دید باشد. هرچه موانعی مثل در و دیوار اطراف مودم شما بیشتر باشند، احتمال تضعیف سیگنال وای فای بیشتر خواهد شد.
همچنین بهتر است که روتر را در ارتفاع قرار دهید. روترها معمولا برخلاف انتظار عمومی، امواج را رو به پایین منتشر می کنند. بنابراین اگر آن را در ارتفاع پایین یا روی زمین قرار دهید از پوشش حداکثری سیگنال برخوردار نخواهید بود.

آنتن ها را تنظیم کنید

Gigabit-Wireless-Router

آنتن روترها یا به صورت داخلی و یا به صورت خارجی بر روی آنها نصب می شود. اگر روتر شما ۲ آنتن خارجی دارد سعی کنید آن ها رو به صورت عمود بر هم قرار دهید؛ یکی را به صورت عمودی و دیگری را به شکل افقی.

الف وات، مهندس وای فای سابق شرکت اپل می گوید:
“انتقال و دریافت اطلاعات بین دستگاه و روتر شما هنگامی به حداکثر خود می رسد که دریافت کننده و ارسال کننده هر دور روی یک تراز، امواج را دریافت و ارسال کنند. برخی از دستگاه ها آنتن عمودی و برخی آنتن افقی در خود دارند. بنابراین قرار دادن آنتن ها به صورت عمود بر هم، انتقال و دریافت اطلاعات را با سرعت بیشتری انجام می دهد.”

اما اگر روتر شما آنتن داخلی و یا فقط یک آنتن خارجی دارد، به قدری آزمون و خطا نیاز است. سعی کنید آنتن (و یا کل روتر) را در حالات مختلف عمودی و افقی قرار دهید و ببینید که کدام حالت بهتر جواب می دهد.

مبدل های پاورلاین (powerline adapters)

پاورلاین

اگر در یک خانه ی بزرگ و چند طبقه زندگی می کنید یا اینکه امکان قرار دادن روتر در مرکز خانه وجود ندارد، راه حل بعدی استفاده از مبدل های پاورلاین می باشد. مبدل های پاورلاین که از تکنولوژی مدرن در ساختار خود بهره می برند، از سیم کشی و اتصالات الکتریکی درون ساختمان استفاده می کنند. یک مبدل را در کنار روتر خود به برق وصل کرده و به وسیله ی کابل شبکه، آن را به روتر متصل نمایید. مبدل دیگر را نیز در محلی که به پوشش شبکه احتیاج دارید به برق وصل کنید و به وسیله ی کابل شبکه آن را به دستگاه مورد نظر به طور مستقیم متصل کنید. پخش کننده های پاورلاین نیز به همین ترتیب عمل می کنند، اما همان مبدل دوم، سیگنال کافی برای حداقل یک اتاق کوچک را فراهم می کند.

تنظیمات امنیتی وایرلس را کنترل کنید

تنظیمات امنیتی وایرلس

ممکن است برای عده ای موضوع واضح و روشنی باشد، اما باور کنید تعداد بسیار زیادی از شبکه های بی سیم بدون امنیت یا حداقل با امنیت ضعیف رها می شوند. این موضوع نه تنها تهدیدی برای خود دارندگان شبکه است، بلکه ممکن است موجب کاهش شدید سرعت آن نیز بشود؛ و این بخاطر آن افرادی است که با تماشای آنلاین ویدیو و یا دانلود فایل های با حجم بالا، پهنای باند را اشغال کرده و از بدون امنیت بودن آن سوءاستفاده می کنند.

با وارد کردن IP روتر خود در نوار آدرس مرورگر وارد تنظیمات مودم خود شده و با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود (که پیشفرض آن بر روی خود مودم یا دفترچه ی راهنما نوشته شده است) به صفحه ی تنظیمات دسترسی پیدا کنید. حال ازش روش رمزگذاری WPA2 به عنوان پروتکل امنیتی استفاده کرده و پسوردی فراموش نشدنی و در عین حال نه چندان ساده را برای آن انتخاب کنید و این پسورد را فقط با افرادی که مورد اعتماد شما هستند در میان بگذارید.

از نرم افزارهای نقشه ی حرارتی کمک بگیرید

نقشه ی حرارتی

اگر از وجود شبکه های بی سیم دیگر که ممکن است با شبکه شما تداخل داشته باشند و یا از نوع پوشش شبکه ای مورد نیاز خود اطمینان ندارید، می توانید نرم افزاری را که به شما همه ی اطلاعات لازم را درباره ی وضع پخش سیگنال ها در منزلتان در اختیارتان قرار می دهد، دانلود کنید. این نرم افزار به شما نقشه ی حرارتی وایرلس منزلتان و میزان پوشش سیگنالی که هر قسمت از منزل دریافت می کند را نمایش می دهد. با در اختیار داشتن این اطلاعات شما قادر خواهید بود که روتر خود، آنتن ها و یا مبدل ها را برای برطرف کردن مشکلات موجود جابجا کنید.


از فرکانس ۵ گیگاهرتز استفاده کنید

مشکلی که ممکن است تا به حال هرگز به آن توجه نکرده باشید، فرکانسی است که روتر شما بر روی آن فعالیت می کند. اگر روتر را بدون هیچ تنظیمات اضافه ای نصب و راه اندازی کرده اید، احتمالا گزینه ی انتخاب فرکانس در منوی تنظیمات را ندیده اید. اگر وسایل الکترونیکی زیادی در منزل خود دارید، طیف ۲.۴ گیگاهرتز ممکن است بیش از اندازه شلوغ شود. جو لوی، کارمند سابق Packetnow، در این باره می گوید: ” دستگاه های بلوتوثی، شبکه های بی سیم خارجی و حتی برخی از وسایل خانگی می توانند نویز زیادی روی طیف ۲.۴گیگاهرتز ایجاد کنند.”
برای کاهش دادن نویز و قطعی، روتر خود را از داخل صفحه ی مدیریت تنظیمات، روی ۵ گیگاهرتز تنظیم کنید، اگر هر دو گزینه ی ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز موجود بود، دومی را انتخاب کنید.

از خلوت ترین کانال ارتباطی استفاده کنید

اگر در یک محله ی پر جمعیت و یا یک آپارتمان زندگی می کنید و سیگنال های مشترک زیادی با همسایگان خود دارید، انتخاب کانال ارتباطی مناسب می توانند کمی به از بین بردن تداخل ها و قطعی ها کمک کند. به طور میانگین، کانال های ۱، ۶ و ۱۱ روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز شلوغ ترین کانال ها هستند، زیرا این سه کانال تنها کانال هایی هستند که همپوشانی نمی کنند. اگر از فرکانس ۵ گیگاهرتز استفاده می کنید کانال زیادی برای انتخاب وجود دارند. تعداد کانال ها برای مدل های مختلف متفاوت است.

همچنین می توانید از اپلیکیشن هایی مانند Wifi Analyzer برای اندروید و یا WifiInfoView برای ویندوز استفاده کنید تا ببینید کدام کانال ها توسط کاربران اطراف بیشتر اشغال شده اند. سیستم عامل مک این قابلیت را در درون خود دارد. کافی است کلید Option را نگه داشته و بروی ایکون وای فای روی منو کلیک کنید و گزینه ی Open Wireless Diagnostics را انتخاب نمایید.

البته در اکثر روترها این قابلیت به طور اتوماتیک تعبیه شده است و با هربار ریبوت (خاموش و روشن شدن) روتر، به طور هوشمند به خلوت ترین کانال متصل می شود.

روتر جدیدی تهیه کنید

روتر

اگر مبلغ زیادی بابت اینترنت پرسرعت پرداخت می کنید و فکر می کنید که کیفیت مورد انتظارتان را دریافت نمی کنید، ممکن است مشکل سخت افزاری از طرف شما باشد. اگر روتر (یا مودم-روتر) خود را چند سالی است که خریداری کرده اید، احتمالا زمان خرید یک مدل جدید آن فرا رسیده است. وایرلس و تکنولوژی های وابسته به اینترنت در دهه ی اخیر تغییرات بزرگی را به خود دیده اند و خیلی از روترهای ساخت ۵ سال قبل و یا بیشتر، از تکنولوژی های جدید مانند ۵ گیگاهرتز، ۸۰۲.۱۱n و یا ac و سرعت بالاتر از ۱۰۰Mbps،پشتیبانی نمی کنند. ساده ترین روش برای اینکه متوجه کهنگی روتر خود شوید این است که مشخصات مودم خود را بررسی کنید و با مشخصات سرویس های اینترنتی که توسط ISP شما ارائه می شود مقایسه نمایید.

آخرین راهکار: با ISP (سرویس دهنده ی اینترنت) خود تماس بگیرید

اگر هیچ کدام از این روش ها موثر واقع نشد، با ISP خود تماس بگیرید. شاید این کار یکی از عذاب آورترین راه حل های ممکن باشد اما می تواند از مشکلات آینده و اتلاف وقت جلوگیری کند. اگر از سرویس های اینترنتی و همچنین سخت افزار پیشنهادی ISP خود استفاده می کنید باید گفت بهترین ابزار را در اختیار دارید چرا که هر تغییر یا بروزرسانی و یا ارتقا که توسط ISP اعمال می شود به راحتی در دسترس شما نیز خواهد بود.

اگر هر مشکل دیگری در رابطه با قطعی و افت سرعت اینترنت خود دارید، معمولا ISPها می توانند مشکل شما را شناسایی و برطرف کنند که متاسفانه اغلب شما را به خرج های اضافی وادار خواهد کرد.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)